Vloerbrood (nav uitzending keuringsdienst)
Beste ondernemers,
Onderstaand wat vragen die bij ons zijn gekomen n.a.v. de uitzending bij de keuringsdienst. Wellicht handig om te weten als je het nog niet wist, of door te geven als kennis aan jullie medewerkers. Indien er nog vragen zijn kunnen jullie deze mailen naar lianne.schonewille@marketfoodgroup.nl ik zal deze in behandeling nemen met onze boulanger Mike.
Wat is vloerbrood?
Brood dat op de ‘vloer’ van de oven gebakken is. Dit kan verschillen per bakkerij, dit kan een plaat, cassette of stenen vloer van de oven zijn.
Wat is het verschil tussen vloerbrood en normaal brood?
Omdat de warmteoverdracht op de stenen vloer directer gaat ontstaat er een dikke korst aan de onderzijde van het brood. De structuur en de manier van warmteoverdracht zorgen voor een eigen smaak.
Als de warmte overdracht wordt gedaan middels een plaat, cassette of blik/koppel is de korst net zo dik als die aan de zijkanten/bovenkant.
Vloerbrood kan ook een aanduiding zijn voor een andere (vaak plattere/vierkante) vorm van een bestaand brood dat in een Hollands bakblik gebakken wordt.
Verkopen wij vloerbrood van de stenenvloer?
Binnen de eigen productie worden de broden gebakken in platen of in cassettes, dus deze komen niet van de stenenvloer. Er zijn enkele broden die wel op de vloer worden gebakken, zie hieronder.
Welk vloerbrood verkopen wij wel? (Hoe wordt deze gebakken)
Brood van toen, rustiek bollen, desembollen (niet bio). Deze worden op de vloer van de oven gebakken. Echter hebben wij geen stenen vloer in de over maar is deze van ijzer.
In onderstaande afbeelding vind je alle broden die worden aangeduid in ons systeem als vloer. Echter worden deze bij ons verkocht als boerenmodel, deze worden gebakken in een vierkant bakblik.
Met vriendelijke groet,
Lianne