Market food group

Als Market Food Group leveren we graag producten van hoge kwaliteit. Alle stappen in het proces zijn daarom belangrijk: van inkoop tot aan de gezondheid van de klant. We streven continu naar verbetering van diverse operationele aspecten. Denk aan de materialen die we gebruiken, afvalvermindering en het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Uiteraard staan de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel bij alles wat we doen.

LAGERE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK
LAGERE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK

In de bakkerij voeren we verschillende verbeteringen door om zowel de ecologische voetafdruk als de energiekosten te verlagen. Voorbeelden hiervan zijn: 

Het vervangen van de motoren in verschillende machines, dat doen we met motoren welke minder energie nodig hebben. Door het plaatsen van deze nieuwe motoren kunnen we per motor 10 tot 20% energie besparen.
Het plaatsen van slimme sensors waardoor de transportbanen van zelf uit gaan wanneer deze niet nodig zijn en automatisch weer aan als ze nodig zijn.

Veel kunnen we automatiseren maar er ligt ook een stuk verantwoordelijkheid bij ons medewerkers. We proberen onze mensen op verschillende manier bewust te maken om zuinig met grondstoffen en energie om te gaan.

SNEL SCHAKELEN MET SMART BAKERY
SNEL SCHAKELEN MET SMART BAKERY

Sinds 2021 zijn wij gestart met een nieuw systeem in onze bakkerijen: Smart Bakery. Dankzij het Smart Bakery Systeem krijgen we de prestaties van onze bakkerij beter in beeld. Met het systeem is het mogelijk om een preciezere dosering te krijgen en wordt zowel de overproductie als de foutproductie verminderd. Dit resulteert in het reduceren van deegafval en overproductie. In het proces wordt elke keer gekeken naar de gewenste waardes en worden deze direct bijgestuurd.

GEZONDHEID EN WELZIJN VAN WERKNEMERS
GEZONDHEID EN WELZIJN VAN WERKNEMERS

De fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk. Wij hebben dit inzichtelijk gemaakt door middel van het uitvoeren van verschillende onderzoeken. Denk aan een gezondheids onderzoek en een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Aan de hand van de resultaten die hieruit naar voren gekomen zijn, willen wij zorgen voor een beter welzijn, hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim.

Om de lichamelijke belasting van het personeel te verminderen zijn er geselecteerde taken die geautomatiseerd en geoptimaliseerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hefkiepinstallatie of een speciale transportband die automatisch het brood uit de oven in de krat doet. 
 

GEAUTOMATISEERDE PROCESCONTROLES
GEAUTOMATISEERDE PROCESCONTROLES

Eerder werden veel van onze controles van de processen op papier gewaarborgd. We hebben hier een ontwikkeling in doorgemaakt en de controles van de processen en HACCP in de bakkerij zijn gedigitaliseerd en geautomatiseerd. We zorgen hier voor een geborgd proces waar alle controles gedigitaliseerd zijn en dus al het papier uit de bakkerij verdwenen is.

DUURZAME ALTERNATIEVEN
DUURZAME ALTERNATIEVEN

We houden de marktvraag naar duurzame voedselproposities continu in de gaten en experimenteren graag met nieuwe mogelijkheden. Daarnaast kijken wij altijd hoe wij onze verpakkingen duurzamer aan kunnen bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanbieden van katoenen broodzakken op de markt, bij Bakkerij ’t Stoepje. Daarnaast het gebruiken van papieren verpakkingen & dunner folie. 

VOEDSELVERSPILLING TEGENGAAN
VOEDSELVERSPILLING TEGENGAAN

Bij Market Food Group willen wij ook graag de voedselverspilling tegengaan. Om deze redenen hebben wij diverse alternatieven voor ons afval en onze overproductie. De reststroom van het deeg, brood en koek gaat naar de diervoedingssector waarna er weer voeding voor de dieren wordt gemaakt. Hiernaast wordt de hoeveelheid productafval bijgehouden middels borden in de bakkerij, om zo meer bewustzijn te creëren.  

Ook onze ’t Stoepje ondernemers werken met oplossingen om de voedselverspilling tegen te gaan. Zij hebben bijvoorbeeld afspraken met veehouders en voedselbanken waar zij de overgebleven producten na een marktdag heen kunnen brengen. Daarnaast hebben een aantal ondernemers een samenwerking met Too Good To Go, een mobiele applicatie die klanten verbindt met onze Stoepje bakkers die een onverkocht voedseloverschot hebben.

Wist je dat Mfg FEITJES

Wist je dat wij met alle medewerkers 5365 Gevulde Koeken per jaar verbranden doordat veel van onze medewerkers lopen en fietsend naar werk komen.

Wist je dat Mfg FEITJES...

Wist je dat wij een A scoren op het MOLILITY LABEL, onderzoek mei 2022.

Wist je dat Mfg FEITJES

Wist je dat de gemiddelde reistijd van onze medewerkers maar 19 minuten is.

Ons doel

Bij Market Food Group vinden wij het belangrijk dat jij kunt genieten van onze (h)eerlijke producten, die voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden. Om deze reden staan kwaliteit en voedselveiligheid bij ons centraal en zijn dit onze belangrijkste uitgangspunten. Om het hele proces te kunnen waarborgen, beschikken al onze locaties over de onderstaande certificeringen. Daarnaast werken wij uiteraard ook samen met uitstekende partners die ook in het bezit zijn van deze certificeringen.

FSSC22000

Al jaren zijn wij als Market Food Group FSSC gecertificeerd. FSSC is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De standaard is goedgekeurd door de GFSI en biedt een kans om internationale harmonisatie te realiseren. Door het jarenlange bezit van dit certificaat hebben we een goede basis voor ons kwaliteitssysteem en de producten die we hiermee afleveren.

IFS

IFS is een vaak gevraagde standaard vanuit Duitse, Franse en Italiaanse supermarkten en bedrijven. Sinds enkele jaren zijn wij dan ook IFS gecertificeerd. De IFS is een combinatie van HACCP, kwaliteitsmanagement, GMP, klantfocus en diverse inrichtingseisen. Het certificaat biedt veel mogelijkheden in de Europese markt en laat zien dat we als bedrijf streven naar het hoogste niveau van voedselveiligheid en -kwaliteit.

SKAL

Ons Skal certificaat is al jarenlang dè basis voor de biologische producten die we maken en afzetten. Het voldoen aan de Europese wetgeving voor biologische producten zorgt ervoor dat we dit certificaat kunnen voeren en onze prachtige biologische broden kunnen blijven verkopen.

RSPO

Wij zijn aangesloten bij RSPO om producten te kunnen verkopen met RSPO gecertificeerde palmolie. Dit gebeurt door middel van jaarlijkse inspecties van Alioth waarin de massabalans van palmolie bevattende grondstoffen en eindproducten centraal staat. Hiermee hopen we bij te dragen aan het gebruik van duurzame palmolie.