Over Market Food Group
De naam Market Food Group laat misschien niet direct een belletje bij je rinkelen. En toch heb je wel eens geproefd van onze specialiteiten! Op de markt, in de supermarkt, of in een van onze winkels. Market Food Group is namelijk het bedrijf achter Le Perron en ’t Stoepje. En daarnaast bakken we brood en banket voor bekende supermarkten, vele horecabedrijven en voor grote aanbieders van maaltijdboxen. Dat maakt ons dé bakker van Nederland!
Bekijk het verhaal van Market Food Group:
Het lekkerste brood sinds 1979
Het verhaal van Market Food Group begint in 1979, toen onze oprichter Jan de Graaf de Spakenburgse bakkerij ’t Stoepje overnam. Hij breidde het assortiment steeds verder uit, inspelend op de wensen van zijn klanten op de markt. Daarmee onderscheidde hij zich zodanig, dat andere marktondernemers ook graag zijn brood wilden gaan verkopen. Zo groeide ’t Stoepje uit tot de bekendste en grootste franchiseformule in brood, koek en banket op de markten in Nederland.
- 2000 > ’t Stoepje wordt Market Food Group, waar verschillende labels onder vallen.
- 2006 > ‘t Stoepje start met het actief benaderen van de retailsector, vanwege de groeiende vraag naar onderscheidende bakkersproducten in die markt.
- 2010 > De behoefte aan biologisch brood stijgt snel, wat een uitgelezen kans is voor ons en onze biologische bakkerij. Le Perron wordt geboren.
- 2012 > Jonge en vernieuwde aanbieders van maaltijdboxen kloppen bij ons aan, op zoek naar het perfecte brood voor in hun vegan, biologische, halal of andersoortige maaltijdbox.
- 2017 > het heerlijk Pain Medaille-brood van Le Perron wint de eerste prijs tijdens de Mondial de Pain 2017
- 2018 > Rebranding naar ‘t Stoepje 2.0, om het merk verder te versterken en zowel onze innovatiekracht als ons ambachtelijke karakter meer naar voren te laten komen.
- 2022 > Overname Bakkerij Faber en Smithuis
- 2023 > Overname Detailresult bakkerij Apeldoorn
- 2024 > Sluiting Smithuis en opening bakkerij in Apeldoorn
Onze bakkerijen
De producten van Market Food Group worden in Spakenburg gebakken. Hier staan twee bakkerijen: een semi-ambachtelijke bakkerij en een compleet biologische bakkerij, waar we het deeg met de hand kneden en we alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken. Uniek voor productie op grote schaal!

